قضیه از آنجا آغاز شد که دانشمندان زیست شناس سالها پیش قورباغه ای را در ظرف آب جوش انداختند، قورباغه بر اثر شک ناشی از آب جوش، به سرعت از ظرف آب بیرون پرید. بارها و بارها این آزمایش انجام شد ولی باز همین نتیجه بدست آمد. برچسبها: قانون قورباغه ي پخته ، تغييرات تدريجي ، تغييرات انقلابي و يكباره
تصمیم بر آن شد که قورباغه را در ظرف آبی با دمای اتاق قرار دهند و بتدریج دمای آب را تا نقطه ی جوش بالا بردند. فکر می کنید چه اتفاقی افتاد؟ آیا قورباغه بازهم بیرون پرید؟ جواب منفی است. قورباغه کاملا پخته شده بود اما بیرون نپریده بود. دانشمندان پس از آزمایشات مکرر با قورباغه های متعدد به همین نتیجه رسیدند.
دانشمندان جامعه شناس از همین قاعده استفاده کردند و با بررسی جوامع بشری در طول تاریخ نتیجه گرفتند: انسانها با عادت کردن به شرایط به یک قورباغه ی پخته تبدیل می شوند
مفهوم فوق در مسائل اجتماعي، سياسي و مديريتي بسیار بکار می رود، مخصوصا در زمینه ی تغييرات سازماني به منظور اجتناب از مخالفتها و مقاومتهاي درون و برون سازماني، تغييرات را به صورت تدريجي و به گونه ای برنامه ریزی می کنند که افراد در کوتاه مدت کمترین احساس تغییر را داشته باشند تا از تنش های منفی در محيط دروني و بيروني سازمان جوگیری گردد. چرا که تجربه نشان داده است که تغییرات یکباره و انقلابی در سازمانها با واکنش منفی افراد روبه رو می شود.
تجربه ی شما در دنیای امروز چیست؟